Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Discriminarea in Societatea Actuala: Consideratii Teoretice, Manifestari Practice Si Sanctiuni Juridice (Politica Si Drept) (Report)" by Revista de Stiinte Politice # Book PDF Kindle ePub Free

Discriminarea in Societatea Actuala: Consideratii Teoretice, Manifestari Practice Si Sanctiuni Juridice (Politica Si Drept) (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Discriminarea in Societatea Actuala: Consideratii Teoretice, Manifestari Practice Si Sanctiuni Juridice (Politica Si Drept) (Report)
  • Author : Revista de Stiinte Politice
  • Release Date : January 01, 2010
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 78 KB

Description

In multitudinea si diversitatea problemelor cu care se confrunta Romania la inceputul sec. XXI, discriminarea reprezinta o realitate care a atins si atinge situatii limita, uneori manifestandu-se prin actiuni violente la adresa individului, grupului sau societatii in ansamblul ei. Cercetarile privind incidenta fenomenului discriminarii in domeniul relatiilor de munca au inceput sa se dezvolte in Romania abia in decursul ultimilor ani, desi acest fenomen are radacini infipte adanc in mentalitatile si conceptiile deformate ale romanilor aflati intr-o continua perioada de tranzitie dupa momentul crucial al Revolutiei din decembrie 1989. Cei 20 de ani care au urmat Revolutiei au fost martorii unor schimbari substantiale care au avut loc in perceptia noastra despre fenomenul discriminarii, cauzele, efectele si implicatiile negative deosebit de grave pe care le produce acest fenomen atat la nivelul individului, cat si la nivelul grupurilor si organizatiilor. Cu 20 de ani in urma, se cunosteau prea putine despre aceasta problema, cu atat mai mult cu cat, din punct de vedere legal, zona era descoperita. Vidul legislativ a favorizat aparitia a numeroase atitudini abuzive si discriminatorii din partea angajatorilor, reflectate si in anunturile de mica publicitate in vederea angajarii de personal. Chiar daca principiul egalitatii in drepturi era recunoscut de Constitutia din 1991 in art. 16, lipsa unui mijloc legal de combatere si sanctionare a manifestarilor discriminatorii in relatiile de munca a facut ca acestea sa ia amploare. In mod indubitabil, mentalitatile, traditiile, inhibitiile, prejudecatile joaca un rol decisiv atat in determinarea comportamentului celui care discrimineaza, cat si in construirea reactiei de raspuns a celui discriminat. Hartuirea sexuala si violenta indreptata asupra femeii isi are izvorul intr-o dubla sursa culturala: pe de o parte, o cultura traditionala a autoritatii masculine, incluzand o oarecare violenta legitima, complementar cu o toleranta ridicata fata de acest tip de violenta; pe de alta parte, o cultura moderna, raspandita in special de massmedia, care a accentuat imaginea femeii ca obiect sexual, expunand-o unor manifestari violente cu conotatii sexuale predominante (1).


Free PDF Books "Discriminarea in Societatea Actuala: Consideratii Teoretice, Manifestari Practice Si Sanctiuni Juridice (Politica Si Drept) (Report)" Online ePub Kindle